20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Zapomenuté heslo › Rizoto z kuřecího masa s houbami

Název Množství a jednotka
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 300 g
rýže 2 hrnky
čerstvé žampiony 150 g
nakládaná loupaná rajčata 200 g
hrášek ve slaném nálevu sterilovaný 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Rýži propláchneme horkou vodou, necháme okapat, osmahneme na dvou lžících oleje, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Maso použijeme vařené, pečené nebo grilované kuře, slepici, krůtí maso apod. Cibulku a špek nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme nakrájené maso, opečeme, přidáme oloupané a na větší kousky nakrájené žampióny a opět osmahneme. Jakmile žampióny pustí šťávu, přidáme krájená loupaná rajčata (čerstvé nebo z plechovky), osolíme, okořeníme kmínem, muškátovým květem, podusíme, vsypeme sterilovaný hrášek, promícháme a nakonec smícháme dohromady s uvařenou rýží. Rizoto na talířích posypeme strouhaným eidamem nebo parmezánem.

Tip:
Žampióny můžeme vyměnit v sezóně za čerstvé hříbky, nebo místo nich můžeme nadrobno nakrájet hlívu ústřičnou.


 


RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Batátová smetanová polévka se zázvorem

Postup: 2 středně velké batáty a 2 mrkve oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...